Alla inlägg under april 2009

Av Barbro - 13 april 2009 21:50

Jisses vad tiden går fort - det har varit påsk men den hann jag knappt uppfatta. Senast 06.15 är jag uppe och sen rullar dagen på i ett rasande tempo med hundar o bebbar o lite prat i telefonen. Hemmet förfaller och så även jag - fast så länge hundarna släpper in mig så tar jag det lugnt. Försöker tillbringa så mycket tid med rumpenissarna som möjligt men det hade inte gjort nåt om dygnet hade haft dubbelt så många timmar. Vi går våra små promenader och hittar på lite kul efter vägen, som liten bebbe är världen full av spännande saker som måste undersökas , klättras på, grälas om och bäras på.

 Fast det är vackert med tidiga mornar och fåglarna sjunger lite extra vackert då tycker jag. (färghållning, kallas det visst)

Ja du Monica, din lille rumpenisse har nog inte en chans utan kommer att bli ett väluppfostrat skägg och jättegrattis till ditt svarta bälte, nu vet jag att ett rumpetroll går säkert med sin matte på stan. Allvarligt talat så är jag inte orolig för att nån av er, inte skulle göra ett bra jobb, det är bara jag som börjar få separationsångest, å andra sidan så börjar den redan när valparna föds. Dom små änglarna är änglar men även små monster - blir dom lika bra som mamma Urchin, mormor Pillan, mormors mor Emma o mormors mormor Cassandra och hennes mamma Andra - (dom tre sista har bott här hemma) - ja, då  får ni underbara familjemedlemmar som är sociala, samarbetsvilliga, nyfikna till max (mycket positivt) kampvilliga och med det menar jag viljan att aldrig ge upp om det blir tungt i ex.vis spåret. Det är faktiskt roligt när andra hundmänniskor tittar imponerat och tycker att man har en bra hund och är dom sen snabba och glada i lydnaden, vilket riesen är om man tränar positivt. Ja, då räcker superlativen inte till.

Näe, ska försöka få in ett par bilder också och hoppas på att tekniken fungerar som det ska.

Den liggande lille hunden är Äventyrlige Bond.

På det ena kortet säger dom små rumpenissarna: nu drar vi till skogs.

fast på det tredje så är allt hemma bäst.

Nu ska jag alldeles strax rasta och bjuda småtrollen på lite gott.


Nu mina vänner - tack o godnatt


Av Barbro - 12 april 2009 20:19

ja, jag är ganska säker på att en del valpar har horn fast man ser dom inte  -  fast man märker tänderna och att man stup i kvarten snubblar över dom, ja inte tänderna förstås men väl rumpenissarna och så lyfter man på dom och dom låter som om det fanns en liten (näe stor) tiger under den svarta pälsen istället för en bedårande liten riesen som tittar alldeles vildögt på en med mycket vitöga - det är bara luggen som fattas men den är på väg den också. Ja, det är mycket som ska på plats innan allt är färdigt. Kortet högst upp är på  Äkta Rekyl som pussar sin husse samtidigt som han utdelar en riktig lavett med den andra tassen. Det är väl ganska typiskt - jag menar det är mycket ge och ta med en ängel i huset.

Kortet med den ensamma valpen är Älskvärde Rufus som är en väldigt söt, charmig och pigg gosse. (och älskvärd, jaa)

Det tredje och sista kortet är även det på Rufus till vänster och mr X som båda hade tänkt sig att ro hem den läckra trasan.

Alla är framåt och sociala. Sen är det såå mycket som beror på er mina goda valpköpare men det känns sååå bra med alla er som ska ha bebbe. Jag vet att ni alla kommer att göra ert bästa precis som jag försökt göra mitt bästa för att förbereda  småtrollen på vad som komma ska. ÅÅÅÅÅh, så vet ni att jag vill ha små rapporter då och då över hur allt går.

Tills vi hörs

Ha de

Av Barbro - 11 april 2009 20:14

7 veckor och påskafton - ja för rumpenissarna har det inte haft nån betydelse förutom att dom fick bita lite i lillmatte. Fast kanske har det gått hem med lite handtecken - ser nästan ut så på den ena bilden. (även Mia gav upp ett tjut i högan sky när ett av småtrollen fick in en fullträff på en öm punkt) Kort nr två tas i full fart utför den lilla trappan så öronen fladdrar. Så skönt att det är fint väder och dom små änglarna får göra nr 2 ute fast det gäller förstås att hitta ett bra ställe. Allt är lugnt och dom ovan nämda växer så det knakar och ibland skulle jag tro att det knakar i dom efter en del vurpor för nu satsar alla för fullt. Alla tycks tro att dom är störst bäst och vackrast -åhhhhh de e´dom ju var och en på sitt sätt. Passade på att klippa klorna för sista gången här nu före flytt - skulle ha velat putsat på änglabarnen men axeln säger stopp.                                            
                Ha nu en fortsatt GLAD PÅSK

Av Barbro - 10 april 2009 16:49

När man var barn tog den här dagen aldrig slut men dagens går med en blixtrande hastighet precis som rumpenissarna när dom är ute. Det gäller att trycka snabbt för att få någonting med på bild. Nu har hornen växt på dom små änglarna och tänderna. Hittade ett tandavtryck i går kväll ovanför knäet. Hmm

Här är ett underbart väder och fåglarna håller serenad och fjärilarna börjar visa sig. Sädesärlan har varit här på tomten länge nu med sin vippande stjärt. Skall försöka få ut ett par bilder - det börjar dra ihop sig till matdags och rastning för både stora och små skäggmonster.     Så ha det                                    

Av Barbro - 9 april 2009 18:44

VILL ÖNSKA ER ALLA EN RIKTIGT GLAD och TREVLIG PÅSK!


Här är allt bara bra och det är full rulle så idag får ni bara njuta av en liten rumpenisse som bara var några dagar på kortet.

Visst är det otroligt vad dom växt och söta som bara den.

 Ha det

Av Barbro - 8 april 2009 15:53

Dom är så duktiga dom små änglarna med att göra nr. 2 ute så idag när jag inte kunnat ta ut dom så ofta jag velat så möts man av en odör när man öppnar dörren till baren. Det regnar från och till men vi hann med en morgonrunda ute i alla fall så Ceasar hamnade på bild han figurerar på alla tre .

Översta bilden är när dom fick sin morgonslurk utav mamma U och man ser hur belåten han är och på bild 2 är han nästan färdig att säcka ihop utav gooo mat men sen har han hämtat sig på den nedersta bilden där han (närmast) attackerar en buske tillsammans med kompis. Rufus och Bond får vänta med sin fotomodelldebut lite men det kommer.

Roligt att så många av er vill ha kontakt med varandra - vi får försöka fixa till en mail-lista och förhoppningsvis så kommer en del av er att vara med på mitt Kostaläger nu Kristihimmelfärdshelgen. Lägret är ju till för er valpköpare så att ni ska få med er så mycket kunskap och goda råd som möjligt. Lära känna varandra och kanske även bli goda vänner , vilket många tidigare har blivit. Lägret är gratis det enda ni betalar är rummet (tvåbädds)ca 150kr/natten billigare tror jag inte finns och så er egen mat som man fixar själv och äta måste man ju i vilket fall som helst göra. Tillgång till övriga Kantbergare som kommer att dela med sig av sina erfarenheter och kunskaper. Sen finns det stora Riesenlägret i Kopparbo v. 29 och många av oss ser det som sommarens höjdpunkt. Det ärbara att hänga på och jag lovar det är jätteroligt och intressant.

Thea väntar nya rumpenissar alldeles snart.

Så ha det

Av Barbro - 7 april 2009 17:51

Nu har den stora nedräkningen börjat för rumpenissarna men först ska vi fira påsk i lugn o ro. Vi är ute så mycket vi hinner i det fina vädret och dom små trollen leker och busar så mycket dom orkar. När dom sen kommer in i sin hage så dröjer det inte länge förrän dom somnat dom har ju så himla roligt ute. Och för det mesta så görs nr 2 ute och då är det bråttom att hitta en bra plats men dom har sina favoritställen. Vildas bra att ha låda som hon har i sin bil med bland annat uppletandeföremål brukar vi låna saker ifrån. Nu ikväll när vi kom ut så hade hon hittat sin " kossa" som inte jag hittade när jag gick runt och letade saker och små högar. Den hade gått sönder och jag såg blicken. Det får bli ett gäng med nya grejjer. Bra ställen att leka på är vår lilla trapp och träaltanen för då kan man ha lite herre på täppanlek och gärna med nåt föremål i munnen som nån annan vill ha. Alla växer och blir busigare och busigare - ja allt går efter ritningen för små riesenbebbar hur dom ska utvecklas. Och så tränar dom på att springa fort - fort och så står dom på öronen,  man blir ju lite orolig ibland när man ser dessa vurpor men dom ska ju bli riesen. Här är allt bara bra och Pernilla - den gossen som ligger ned på kortet närmast är Ceasar - det är den stora dragkampen alla ska ha samma trasa och han har lagt sig ned med hela sin tyngd - vill ha helt enkelt, mmmm dom små änglarna. Idag blev bara ett kort beroende på mannen i huset - han skulle mekka med gräsklipparen nu ikväll och glömde hela tiden saker så han sprang fram och tillbaka mellan uthuset och källaren. Så jag gav upp fotandet och gör ett försök imorgon - tänkte låta Rufus, Bond och Ceasar få vara fotomodeller.  

Ha det                                               
   

Av Barbro - 6 april 2009 17:01

Fortsättning på strul - konstigt att när man har lite bråttom så funkar ingen ting, hade skrivit en liten berättelse om dagens övingar men den försvann!!!

Ikaros är på dom 2 översta bildena - han är även märkt på svansen

Bild tre är Rekyl längst fram tätt följ av Ikaros.

Ha det

Ovido - Quiz & Flashcards