Alla inlägg under mars 2009

Av Barbro - 23 mars 2009 18:12

Det finns ett ord som jag tycker mycket om och det är "lagom". Det innefattar så mycket och är ett mycket viktigt ord - jag menar, valpar ska äta lagom och aktiveras lagom mycket - listan kan göras hur lång som helst.

Så just nu är allt bara lagom -valparna äter, sover och busar och allt är bara lagom.

Men tänderna är snart inte lagom - dom håller på att utvecklas till krokodiltänder och då kommer rumpenissarna att träna på varandra hur hårt man får bita och gränser kommer att sättas, även mamma U kommer att delta mycket i den fostran.  Men fyra veckor gamla är dom inte lagom söta utan jättesöta.

Eftersom alla ni som ska ha valp har/eller har haft hund är på  G  och läser samt förbereder er för det som komma ska - så tänker jag inte vidareutveckla en massa "råd"  i bloggen. Men naturligtvis så får ni fråga?

Men jag är så himla nyfiken på vem är du som just nu läser detta?

Skriv gärna en kommentar.

Ha det gott alla

Av Barbro - 22 mars 2009 15:27

Jaha, det börjar dra ihop sig till att få besök av er som vill ha bebbe. Så spännande det ska bli, några  av er har jag ju träffat tidigare och några blir helt nya bekantskaper. Idag är en sån där tråkig söndag - inget har hänt - inget på G. Förutom telefonen som ibland går varm - rumpenissarna är lika söta som vanligt. Och det är snart dags för nästa laddning med mat för både stora och små. Idag är det inte alls vår i luften men har man skäggmonster så måste man ut i vilket fall som helst och vilken himla tur för jag måste erkänna att ibland så är jag ganska lat av mig. Men tittar Vilda uppfodrande på mig och hon inte har fått göra nåt så visst är det klart att man ställer upp och hittar på nåt till det lilla hjärtat.

Det kommer en liten bild idag också och dom små grynen verkar lika nanniga som jag.

Ha det alla

Av Barbro - 21 mars 2009 14:52

Rumpenissarna är nu redan 4 veckor och fort har det gått.  Den största av flickorna har redan fått "horn" i alla fall så har hon gott om tänder - hon satte dom nämligen i min stortå -Aj-Aj.

Men fortfarande har ett par av gossarna lite dåligt med den varan. Har tagit lite bilder när dom var ute och knatade i rummet fast det bidde bara ett kort men snart så kommer det bara sådana -problemet är att hänga med - jag menar att det brukar bli mycket kort och dom flesta med bara svansar. Idag har jag sett första citronfjärilen och småfåglarna tror att nu är det vår, så skönt det vore för småtrollen om det blev en varm vår och få gå små promenader och vara ute och busa mycket.

Bebbarna är fortfarande helt oemotståndliga och gosestunden i hagen ljuvlig men av nån konstig orsak så sammanfaller den oftast med måltiderna och det innebär blöta små nosar och att lilla Ärtan som inte är så liten längre kommer som ett skott upp i knät för då måste hon passa på och sova en stund efter maten. Och  en del av syskonen har stora lek och mooooooorrrrrrrrrrrr-stunden och mamma U väntar otåligt på att maten som är kvar ska bli hennes. Men jag - jag bara njuter.

Ha det

Av Barbro - 20 mars 2009 18:46

Ja, tänk att dom små bebbarna klarade sig så bra utan sin matte igår kväll, visserligen i sällskap av mamma U - tror inte ens att dom märkte att jag rymt hemmet. Men jag måste erkänna att det var väldigt roligt att träffa min grupp och jag måste skryta över dom - Duktiga är ordet. Och så fick jag mig flera goda skratt - det är nämligen ett härligt litet gäng att träna. Just att riktigt skratta är väl inte det man gör ihop med rumpenissarna men man blir glad i själen av att få umgås med dom. Idag var det en av gossarna som riktigt bjöd upp mamma U på lek genom att bita henne i skägget, försöka låta jättefarlig och mamma U ställde upp på både lite lek o fostran. Nästan hela valpen försvann in i hennes gap men inte ett pip hördes - tänk om vi människor vore lika duktiga med våra barn som en tik är (som har alla rätt.)

Det är dags att inhandla nytt nagellack för att märka svarttrollen - för häftan sitter inte kvar länge nu. Här är allt bara lugnt men som sagt var - det är det före stormen också.

Ha det

Av Barbro - 19 mars 2009 12:20

Natten har varit lugn och mamma U är ju en sååå duktig mamma men det hindrade ju inte mig från att ut och kika in genom fönstret men allt var bara lugnt och handen på hjärtat så hade jag inte förväntat mig nåt annat heller. Men är man hönsmamma eller som i det här fallet "extra" riesenmamma så är man.Bebbarna växer och äter - så nu är man uppe i 3ggr/dag. Och det blir mindre och mindre kvar till mamma U:s bestörtning. Hon är storproducent av valpmjölk men nu ska hon ju börja minska på detta och bebbarna ska äta mera o mera " riktig" mat. Idag serverades maten på morgonen till klassisk musik visserligen inte levande utan från en radio men det var väldigt avkopplande och naturligtvis så knölade jag ner mig  hos valparna och bara njöt av att få famnen full utav rumpenissar. Den ena geggigare än den andra men väldigt goa o keliga och mycket givmilda med blöta små pussar. Det gäller att passa på för i takt med att tänderna växer så växer även "hornen" och det är ju precis så det ska va. Ikväll kommer jag att lämna hemmet under några timmar för kursen jag har på bruksan- jaa, livet börjar återgå till det vanliga.

Ni får väldans gärna skicka kommentarer.

Ha det

Av Barbro - 18 mars 2009 17:37

Ett litet förtydligande: man kan se att det finns häfta på ett par bebbar dom som har det längst ned mot svansen är pojkar och där man kan se häftan uppe vid skuldran är flickor.

På korten har dom precis ätit mat och är alldeles geggiga, men söta ändå.

Kan garantera att det skulle jag inte säga om mannen i huset - om han såg lika dan ut efter middan!!

Av Barbro - 18 mars 2009 17:14

Hallå alla!

Bebbarna är 3.5v och jag börjar få separationsångest. Dom växer så fort och idag fick dom flytta ut i baren och en större hage - så små dom blev då. Nu är det slut med mattes nannande brevid rumpenissarna, dom ska klara sig alldeles ensamma med mamma Urchin. Å de e ju klart att dom gör - dom små änglarna. Passade på att ta några kort idag - men det kom med ett knä här o en fot där. Alla flickorna hade fått en hörntand men bara två utav pojkarna. Nu har dom börjat leka och småbita mera och för att inte prata om hur dom kan låta. Mooorrrrrrrrrrrrr.

Sen är dom naturligtvis väldigt keliga och kommer och kryper upp hela högen när man sitter hos dom i hagen. Ju högre upp man kan komma i famnen ju bättre är det och naturligtvis passar man ju på att pussa på dom då.

Ha det

Av Barbro - 16 mars 2009 18:06

Dom små godingarna har fått mat 2 gånger idag - alla får äta en och en ur en skål. Så att man ser att alla äter lite och att någon inte sätter i sig för mycket så att man får ont i magen.

Såg att mitt lilla hjärta Vilda hade skrivit i skvallerboken och jag kan hålla med om att det är mycket tvätta. Kläder, handdukar och inte minst fällar - dom små änglarna försöker åtminstonde ibland att kissa på tidningarna men sen är det ju det där med att frambenen kan vara utanför fällen men inte bakbenen. Upppss - jaja allt har sin tid och nu är det ju bara så att dom ska äta,sova och börja busa lite. Fast idag fick jag göra en snabbräddning för då var en av bebbarna på väg och ta sig ett dopp i mamma U:s vattenskål så nu är den placerad på ett tryggare ställe. Upptäckarlusten har börjat vakna på riktigt och dom följer helt ritningarna för duktiga små riesenbarn.

Ha det

Ovido - Quiz & Flashcards