Alla inlägg den 16 september 2009

Av Barbro - 16 september 2009 09:36

Vilken dag!


Kan lugnt säga att den började tidigt, redan 04.00 på söndagsmorgon skulle jag hämta upp Gunilla och Lovis i Nybro. Det började ju bra med att jag inte hittade igen deras hus allt var ju kolsvart ute och inget tel.nr hade jag med mig. Men så småningom fick jag väl ändå igång tankeverksamheten - hade bara svängt in en korsning för tidigt och -se - gatan där dom bor, fortsatte på andra sidan återvändsgatan.

Sen var det lugnt ända ner till Sofiero trots regn och blåst.  Så vi kom i god tid men det gjorde minsann inte Jenny och Helen - det som räddade oss var att även domaren var en kvart försenad - tala om bonntur.Tungan ute

Nåväl, som jag skrev i gästboken var det 4 Kantbergare med och först ut var Adina med Zacke (Z-kull) som vann unghundsklassen hanar med Ck.

Så småningom så var det dom tre syrrorna i Å-kullens tur att visa upp sig  och det gjorde dom med bravur. Jenny och Shot vann klassen och Gunilla och Lovis blev trea och Uffe med Soya blev fyra. Alla fick Ck och gick sen vidare till Bästa tikklass.


Adina och Zacke placerade sig i bästa hane som nr fyraGlad Fantastiskt med tanke på konkurrensen.


Jenny och Shot vann bästa tiklassenGlad Helt fantastiskt även det med tanke på konkurrensen.


Gunilla och Lovis kom fyraGlad naturligtvis även det fantastiskt.


Uffe och Soya kom på reservplats(5:a) lite tjatigt kanske men : fantastiskt.Glad


Sen så gick ju Shot in och mötte bästa hane och vann. Blir alltså BIR-vinnare och glädjen stod naturligtvis högt i tak hos oss Kantbergare.

Tilläggas bör att det var mycket snygga hundar som ställdes - många av dom har tidigare mycket fina placeringar och då känns det extra roligt att Shot vann och att alla fyra som var med fick Ck och fick också  jättefin kritik.

Dom är ju faktiskt bara små rumpenissar ännu och inte "torra" bakom öronen.


Vi ställde upfödargrupp 1:a och fick HP med kanonkritik.


Grädden på moset var att jag fick träffa Zinnia med matte som kom och hälsade på (Z-kull) så roligt att få ses, vi har ju inte träffats sen hon flyttade från Skolebo. En stor tjej som var alldeles nyklippt men enligt matte mycket trevlig och väldigt glad i folk som kom till gården på besökSkrikandes vilket inte alla uppskattar att få en sprallig riesen ända upp i famnen. Konstigt eller?


Ännu en litet rumpetroll kom och hälsade påGlad lilla Tinge-Ling som faktiskt lade beslag på en stor del av mitt hjärta när hon bodde här. Pälsen var vildvuxen som det är på en fem-månaders valp och öronen var därefter. Husse fick telefonnr. till Anna J. som är mycket duktig och hon lovade på plats att hjälpa till med både öron och päls. För under allt detta så döljer det sig en liten ljuvlig varelse som enligt husse är mycket cool och det visade hon upp bland alla på utställningen. Så härligt!!!


Ja, det var en härlig dag- tack alla ni som var där och förgyllde den.

Inte illa att få dom resultaten med sig hem inför födelseda´n.


Här kommer resultaten med dom korrekta namnen.


Unghundsklassen hanar vanns av:

Kantbergets Zodiac , ck och sedan 4:e plats bästa hane.


Unghundsklassen tikar vanns av:

Kantbergets Åh en till Vildadotter, ck och bästa tik och BIR

K...             Åh Hip-HopVildadotter, ck och 4:e plats bästa tik

K...             Åhh Vilda-Hip-Hopdotter, ck och reservplats(5:a) bästa tik.


Hela famnen full utav grattissar till er: Jenny med Shot, Gunilla med Lovis, Uffe med Soya och Adina med Zacke.Glad


Det var 21 riesen anmälda (många kuperade) och som sagt mycket fina riesen och jag hade själv gärna tagit med ett par av dom hem.

Om nån skulle läsa detta så - vill passa på och gratta även er till fina och snygga representanter för rasen.


Resan hem gick bra men gissa om man var trött när man klev in innanför dörrarna här i Skolebo men som sagt - vilken födelsepresent!!!!!!!

 Det kommer bilder så småningom.

Men till dess.


Ha de´



Ovido - Quiz & Flashcards